Kollektiv

På leting etter studentbolig?

På leting etter studentbolig?

Skal du være student i Trondheim fra høsten 2021? Da kan det være lurt å søke om bolig allerede nå.

Bo i hybel i kollektiv, en egen leilighet eller med venner? Det kan være mye å forholde seg til når en skal begynne å studere. Noen ønsker å danne seg et nettverk ved å bo med fremmede, noen vil bo med vennene sine og noen vil være mer for seg selv. Hos oss har vi noe for de fleste, og her får du en guide i hvordan du kan gå frem for å finne din studentbolig!


Vær tidlig ute

Av erfaring vet vi at de mest populære boligene går fort unna. Om du vet at du skal, eller mest sannsynlig skal bo i Trondheim, kan det være lurt å være tidlig ute med å se seg rundt. Hos oss kan du velge mellom flere boligtyper, alt fra hybel i kollektiv til 5-romsleilighet. Er du usikker på hva du vil velge, kan du selvsagt søke om flere boligtyper. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt, så kan vi også se på det sammen med deg.


Hvor vil jeg bo?

Er du ny i Trondheim, så er det ikke nødvendigvis så lett å navigere seg frem til hvor man vil bo. Noen vil bo nærme campus, mens noen vil bo sentralt med nærhet til det meste. Hos oss finner du både hybler og leiligheter i Midtbyen, på Møllenberg og på Persaunet. Vil du ikke bo så nærme sentrum har vi også boliger lengre ute.

Et lite tips fra oss er at de fleste studentene vi er i kontakt med, ønsker å bo sentralt. I Midtbyen, på Møllenberg og på Persaunet har du kort vei til kollektivtrafikk og alt av fasiliteter du skulle trenge. Trondheim er ikke større enn at en fint kommer seg fra A til B stort sett uansett hvor man bor i byen.


Hva er budsjettet mitt?

Det er klart at en ønsker valuta for pengene man bruker på leie. Derfor kan det være lurt å sette opp et budsjett slik at en er forberedt på hva du kan betale i måneden sammen med andre utgifter. Er ikke internett, strøm o.l. inkludert i leieprisen, er det lurt å ta kontakt med utleier for å høre hva en vanligvis betaler der.


Bo alene eller med andre?

Vi mennesker er ulike, og har ofte ulike preferanser på hvordan en vil bo. Hos oss kan du bo i hybel i kollektiv, i hybelleilighet hvor du kun deler bad og gang med én person eller i leilighet, enten for deg selv eller med andre. Også her vil pris kunne spille en rolle, da det ofte er billigere å bo i kollektiv eller i en leilighet med andre for å dele kostnadene.


Hva om jeg ikke kommer inn på studiet?

Dette er en kjent problemstilling, og noe som ofte kan gjøre at en venter med å signere en boligkontrakt. Hos oss i AHA har vi en kanselleringsmulighet, hvor du kan si opp leiekontrakten dersom du ikke kommer inn på et studie i Trondheim. Du kan lese mer om dette under Ofte stilte spørsmål lengre ned.

Når kan jeg forvente svar på søknaden?

Leiekontrakt

Vi gjennomfører fortløpende behandling av søknader og tildeling av leiekontrakter på ledige boliger. For de som ønsker bolig fra sommeren/studiestart er tildeling av leiekontrakt avhengig av når vi får oversikt over hva som vil bli ledig, i form av mottatte oppsigelser. Årets oppsigelser kommer i hovedsak i mars-april, og det vil si at hovedtildeling ikke skjer før i april/mai. Men i noen tilfeller tildeler vi boliger for høstsemesteret allerede i januar, så ta kontakt om du vil være «først til mølla»

Jeg har fått tildelt leiekontrakt. Hva gjør jeg?

Inn- og utflytting

Når du har fått tildelt en leiekontrakt av oss, så har du 3 dager på å bestemme deg for om du vil leie eller ikke. Ønsker du å leie, signerer du kontrakten, ønsker du ikke å leie, avslår du kontrakten.

Kontrakten signeres digitalt ved bruk av bankID. Om du ikke har bankID eller ikke kan signere digitalt, kan kontrakten signeres for hånd for deretter å lastes opp i Dokumenter inne på vår boligportal aha.unialltid.no. Send e-post til utleieansvarlig rune@aha.no innen signeringsfristen utløper om det er slik at du vil signere for hånd. Om du velger å signere for hånd, må den originale, signerte kontrakten medbringes på innflyttingsdatoen din.