Signert kontrakt artikkel

Signert leiekontrakt

Har du signert kontrakt hos oss?

Har du signert leiekontrakt for bolig hos oss? For å få mest mulig oversikt, har vi skrevet litt om veien videre til innflyttingsdagen din.

Før du flytter inn

Når du nå har signert leiekontrakt hos oss, er det greit å avtale innflyttingstidspunktet i god tid i forkant av den dagen du ønsker å flytte inn. I sommerhalvåret har vi mange avtaler for inn- og utflyttinger, og det er derfor en fordel å være tidlig ute slik at du får akkurat det tidspunktet som passer deg best. Vi har mulighet til å flytte deg inn mellom mandag-fredag mellom kl. 08.00-15.30.

Det er greit å huske at depositum og husleie må være innbetalt før du kan flytte inn.


Depositum

Når det nærmer seg innflyttingsdato, må du betale depositum for leieforholdet. Depositum tjener som sikkerhet for skyldig leie, skader på eiendommen, inventar på hybel og fellesrom, utgifter ved en eventuell fravikelse samt andre krav etter leiekontrakten.

Hvor skal du betale depositum? Vi har ulike måter for innbetaling av depositum, alt etter hvor du leier:

Camp Trondheim:

Her skal depositum innbetales til utleiers felles depositumskonto jf. husleielovens §3-5 samt forskrift nr. 628 §1 av 2 juni 2009. Se varselssenteret i appen AHA Eiendom, evt. kan du logge deg inn her: https://aha.unialltid.no/ for instruks vedrørende innbetaling av depositum.


For andre leieforhold:

Her skal depositum innbetales på en sperret konto i Handelsbanken. Det er vi i AHA Eiendom som bestiller og betaler kontoen for dere. I den forbindelse trenger vi at du gir oss info om fullt fødsels- og personnummer så tidlig som mulig. Dette kan sikkert registreres inne på "Din side" i vår boligportal, via "Henvendelse". Når vi har bestilt kontoen i ditt navn, vil du motta mail/sms fra Handelsbanken om å lese gjennom avtalen og signere den elektronisk via BankID. Signering av avtalen må skje innen et par dager, men innbetalingen av depositum trenger ikke skje før en ukes tid før kontraktstart.


Husleie

Første husleie må også være betalt før du kan flytte inn. Du vil normalt motta faktura for 1.husleie et par uker før kontraktstart.


Innflytting

Så var det tid for innflytting!

En av våre representanter møter deg ved boenheten du skal leie i ved avtalt tidspunkt, og der mottar du også nøkler av oss.


Utleier og du som er leietaker sjekker boenheten sammen. Her sjekker vi at den er i god stand, og noterer i en såkalt sjekkliste. Dette gjøres elektronisk, og du finner sjekklisten inne på din UniAlltid-bruker, enten på aha.unialltid.no eller på vår app AHA Eiendom. Med andre ord trenger du mobiltelefonen din, eller et nettbrett under selve innsjekken.


Inne i sjekklisten kan du notere og dokumentere med bilder om det skulle være behov for det. Vi anbefaler dere å dokumentere alt av eventuelle skader, spikermerker, merker på vegger og lignende. På den måten vil det ikke stilles noen spørsmål om hvorvidt det er du som har laget disse merkene under din leietid, eller vedkommende før deg. Dette gjør det mye enklere for oss som utleier og deg som leietaker den dagen du skal flytte ut, og vi igjen skal gå over boenheten.


I tillegg til å sjekke at boenheten er i god stand, vil vi ta en runde rundt bygget for å vise deg hvor boden er, hvordan brannalarmsystemet fungerer, hvor søpla kastes og så videre.


Når du har flyttet inn

Selv om vi møter deg på innflyttingsdagen din og gir en del informasjon, så er det helt naturlig at en ikke husker alt når dagen er omme. Derfor kan du finne velkomstinfo som passer for din boenhet under her, med litt repetisjon av informasjonen du har fått og andre nyttige tips.

Er det noe du lurer på, er det selvfølgelig bare å ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg med det du lurer på.

Trenger du mer informasjon?